MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Elizabeth Warren se povukla iz utrke za nominaciju za predsjednika SAD-a

Senatorka Elizabeth Warren okončala je svoju kampanju za stranačku nominaciju za predsjednika SAD-a i povukla se iz utrke.Kako piše CNN, senatorka iz Massachusettsa koja je svoju kampanju zasnovala ne obećanju da će riješiti korupciju u Washingotnu, saopćila je odluku svom timu jutros.

Njen put do nominacije krenuo je ka dolje od prve runde glasanja u Iowi gdje je bila na trećem mjestu. U nastavku takmičenja u New Hampshireu i Nevadi završila je na četvrtom mjestu dok je u South Carolini bila peta.

Vijest o njenom izlasku iz utrke prvi je objavio The New York Times.

Dan ranije od utrke je odustala senatorka iz Minnesote Amy Kolbuchar koja je izjavila kako planirap održati bivšeg potpredjsednika SAD-a Joea Bidena s ciljem da ujedine centrističke birače demokrata.

Warren je inače peta osoba koja je odustala od utrke. Ranije su odustalii bivši gradonačelnik South Benda Pete Buttgieg te milijarder Tom Steyer.

U utrci su pored Bidena ostale njegove kolege Bernie Sanders, Michael Bloomberg i Tulsi Gabbard, a jedno od njih borit će se protiv aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa na izborima 3. novembra.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa