MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Elvedina Muzaferija: ‘Pobjedu posvećujem svim ženama koje su žrtve porodičnog nasilja’

Fenomenalna Elvedina Muzaferija slavila je u nedjelju, 11. februara, u spustu u okviru FIS Europa kupa i tako ispisala historiju bh. sporta.

Elvedina Muzaferija je bila najbolja u spustu održanom u Krans Montani. Briljirala je na stazi u Švicarskoj i s vremenom 1:08:12 osvojila prvo mjesto.

Pobjedu je posvetila svim ženama koje su žrtve porodičnog nasilja.

“Pozdrav svima. Iako sam danas pobijedila na utrci Europa kupa, što je ujedno najbolji rezultat za BiH ikada, odnosno prva pobjeda u nekom internacionalnom takmičenju, ne mogu biti tako sretna jer je dan žalosti.

Ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagujete.

Danas je dan bio dosta dug. Imali smo dvije utrke. Prvu utrku sam završila na 7. mjestu. Znala sam da imam drugu priliku i iskoristila sam je.

Znala sam da moram napadati stazu i na kraju se to isplatilo. Zaista sam sretna da mogu u sedmici kada je 40. godišnjica od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu da ostvarim historijski rezultat za BiH.

I ponosna sam. Drago mi je također da ćemo imati priliku da vozimo utrku Svjetskog kupa na istoj stazi narednog vikenda. Navijajte za mene”, kazala je sjajna Muzaferija, prenosi BHRT.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa