MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Engleska: U kamionu pronađeno 39 ljudskih tijela

Najmanje 39 beživotnih tijela pronađeno je u jednom kamionu u Essexu na jugoistoku Engleske, javlja BBC.Kako se navodi, tijela su pronašli djelatnici Hitne pomoći koji su o svemu policiju obavijestili oko ponoći.

Vozač kamiona je uhapšen, a BBC prenosi da je riječ o 25-godišnjaku iz Sjeverne Irske koji je, s obzirom na okolnosti, osumnjičen za ubistva pronađenih osoba.

Nezvanično, u prikolici kamiona koji je navodno došao iz Bugarske pronađeno je 38 tijela odraslih osoba i jedno tijelo tinejdžera.

Glavni policijski nadzornik Essexa Andrew Mariner rekao je da je istraga u toku. “Ovo je tragičan incident u kojem je velik broj ljudi izgubio život. U toku je identifikacija žrtava, no pretpostavljam da bi to mogao biti dugotrajan proces. Vjerujemo da je kamion došao iz Bugarske i ušao u zemlju u Holyheadu u subotu 19. oktobra. Usko surađujemo s našim partnerima na istrazi”, kazao je Mariner.

Na Twitteru se o tragediji oglasio i britanski premijer Boris Johnson napisavši da će vlasti usko surađivati s policijom Essexa kako bi se rasvjetlio ovaj događaj.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa