EPBiH: Za novu ograničenu cijenu struje potrebni novi ugovori

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine danas je objavila da se dopuna Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH i Odluka Vlade FBiH od 7. januara 2022. odnosi izričito na ograničenje cijena električne energije za kupce u okviru tržišnog snabdijevanja. 

Ističu da dopunom Zakona nisu obuhvaćene druge zakonske odredbe i obaveze koje iz njega proističu, a time ni obaveza kupaca za upućivanje zahtjeva za dostavu ponude za snabdijevanje.

Uz podsjećanje na navedenu obavezu, JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine uputila je poziv kupcima na visokom i srednjem naponu sa kojima su ugovori o snabdijevanju za ovu godinu potpisani u 2021. da, ukoliko smatraju da će ostvariti povoljnije uslove, pokrenu proces ugovaranja slanjem zahtjeva JP Elektroprivreda BiH za dostavu ponude.

Nakon ispunjenja te obaveze kupci stiču pravo primjene dopunjenog člana 16. Zakona o električnoj energiji u FBiH i Odluke Vlade FBiH o ograničavanju cijena za snabdijevanje u 2022., saopćeno je iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo