MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Erdogan i Milanović danas otvaraju džamiju i islamski kulturni centar u Sisku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas će boraviti u službenoj posjeti Hrvatskoj.

Posjeta će započeti susretom sa svojim domaćinom Zoranom Milanovićem na Pantovčaku u 10 sati. Nakon svečanog dočeka slijedi tête-à-tête susret dvojice predsjednika. Potom slijedi bilateralni sastanak delegacija dviju zemalja.

Potpisat će se nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog Ministarstva unutrašnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o saradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama, javio je HRT.

Predsjednici Milanović i Erdogan učestvovat će u 11 sati na otvorenju džamije i Islamskog kulturnog centra Sisak. Predviđeno je njihovo obraćanje.

Ispred nove sisačke džamije ljudi su se počeli okupljati već od 7 sati ujutro kako bi zauzeli što bolja mjesta za svečano otvaranje, javlja 24 sata

Sve je puno policije koja je sa psima pretraživala prostor oko obližnjih zgrada.

Nakon Siska, turski se predsjednik vraća u Zagreb gdje će sa suprugom Eminom položiti vijenac ispred Spomenika domovini.

U hotelu Westin potokm će se odražati Hrvatsko turski poslovni forum na kojem će učestvovati 75 turskih i 160 hrvatskih privrednika.

Erdogan potom odlazi u Banske dvore gdje će se upisati u Zlatnu knjigu te održati tête-à-tête susret s premijerom Andrejem Plenkovićem.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo