MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Erdogan: Nadamo se da ćemo i nakon 28. maja nastaviti čuvati emanet rahmetli Alije

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan se priprema za drugi krug izbora koji će se održati 28. maja, a u posljednjoj objavi prisjetio se i prvog predsjedavajućeg predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Erdogan je u Twitter objavi podsjetio na sve uspješne projekte koje je pokrenula turska vlada u posljednjih 20 godina, te vezama koje su oživljene nakon stoljeća.

“Ne možemo dovoljno zahvaliti Bogu što imamo dom poput Turske. Nikoga od naše braće i sestara od Rumelije do Kavkaza nismo ostavili pognute, uz parolu ‘Gdje god imamo građanina ili roda, tu smo’. Ponovno smo se zagrlili sa svim zemljama s kojima dijelimo zajedničku historiju, jezik, vjerovanje i kulturu”, poručio je Erdogan.

Dodao je kako su uspostavom Organizacije turskih država dodatno ojačane veze Turske s drugim turskim republikama. Te kako je zajedno s Azerbajdžanom oslobođen Karabah nakon 30 godina okupacije.

“S našim Crvenim polumjesecom, AFAD-om i nevladinim organizacijama priskočili smo u pomoć našoj braći u teškim danima. Kada je bila poplava u Bosni i Hercegovini i potres u Albaniji, mi smo prvi stali uz svoju braću”, istakao je Erdogan.

Na svom službenom twitter nalogu Erdogan je uz poruku objavio i fotografiju posjete mezarju Kovači.

“Nadamo se da ćemo i nakon 28. maja nastaviti čuvati emanet rahmetli Alije”, na kraju je poručio Erdogan.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa