MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ermin Beganović i Harun Hušidić ostvarili vrhunske rezultate na seniorskom mitingu u Sloveniji

Ovog vikenda u slovenskom gradu Šentjur kod Celja za Atletski klub Krajišnik zvanično je otvorena atletska sezona na otvorenom.

Naime, dvojica najboljih atletičara AK “Krajišnik” Ermin Beganović i Harun Hušidić nastupali su na seniorskom mitingu u disciplini 600 metara gdje su ostvarili odlične rezultate. Iako je iza nas mjesec Ramazan, u kom zbog posta atletičari treniraju znatno manjim obimom i intenzitetom treninga, rezultati ipak nisu izostali.

Ermin je u konkurenciji daleko starijih i iskusnijih atletičara osvojio odlično drugo mjesto dok je Harun i ovom prilikom upisao odličan nastup istrčavši svoj novi lični rekord u ovoj disciplini. Kao mlađi junior i takmičar koji spada u kategoriju atletičara uzrasta 2007. i 2008. godišta imao  je priliku nastupati na ovom jakom seniorskom mitingu te je  stekao i dodatno iskustvo i samopouzdanje koje će mu biti neophodno za nastavak takmičarske sezone.

“Već početkom narednog mjeseca tačnije 05.maja 2024 naši najbolji atletičari nastupaju na novom seniorskom mitingu koji se održava u Mariboru te će u vrlo jakoj konkurenciji imati priliku za novi veliki test na početku atletske sezone na otvorenom za 2024 godinu, ” ističu iz AK “Krajišnik”.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa