MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ermin Beganović otputovao u Tursku na Prvenstvo Balkana za mlađe juniore

Atletičar Atletskog kluba Krajišnik Ermin Beganović i njegov trener Velmir Zahirović, koji su ispunili normu za Balkansko prvenstvo za mlađe juniore u Turskoj danas s reprezentacijom naše zemlje putuju na ovo veliko takmičenje koje se održava u turskom gradu Sivas.

Ermin nastupa u subotu u disciplini 800 metara, gdje će još jednom ove godine pokušati istrčati svoj lični rekord te se boriti za visok plasman. Glavni konkurenti našem takmičaru biće predstavnici domaćina Turske zatim Grčke, Rumunije, Slovenije ali i drugi. Pored Ermina normu za ovo takmičenje ispunilo je još ukupno četvero takmičara i to Najla Prašljivić iz AK Sarajevo koja nastupa u disciplini bacanje kladiva, Nika Popić iz AK Borac Banjaluka u disciplini sprint 400 metara, Kristijan Roljić iz AK Banjaluka, disciplina 1500 metara te Bakir Musić iz AK Sloboda iz Tuzle.

Balkanska atletska federacija ukupno broji 24 članice te s pravom ovo takmičenje s obzirom na broj članica i izuzetno jaku konkurenciju važi za najveće atletsko takmičenje na prostoru Evrope poslije Evropskih olimpijskih igara za mlade i Evropskog prvenstva.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa