MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ermin Beganović postavio novi rekord BiH na mitingu u Karlovcu

Jučer je u Karlovcu održan seniorski međunarodni atletski miting na kome su zahvaljujući dosadašnjim rezultatima nastupila i dva atletičara AK “Krajišnik” i to Ermin Beganović i Harun Hušidić.

U A grupi vrhunski nastup i novi rekord Bosne i Hercegovine te najbolje vrijeme u historiji za mlađe juniore upisao je Ermin Beganović istrčavši vrijeme 1:20,53, što je vrhunsko ostvarenje za kategoriju mlađih juniora. Ovim rezultatom ostvaren je i scoring po Svjetskim tablicama u iznosu od 924 boda čime je magična granica za ovaj uzrast atletičara u iznosu od 900 bodova debelo nadmašena. S ovim rezultatom na stadionu Ermin je objedinio oba najbolja vremena u historiji BiH, kako na otvorenom tako i u dvorani u disciplini 600 metara. Ovo je ujedno bio je na najljepši mogući način oproštaj s međunarodnom atletskom scenom u kategoriji mlađi juniora s obzirom da od iduće godine Ermin prelazi u stariju kategoriju juniora.

Pored Ermina, najbolje vrijeme BiH u 2023 godini( u disciplini 600 metara)istrčao je Harun Hušidić u vremenu 1:34,20, čime je za skoro sekundu popravio svoje najbolje vrijeme.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa