MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

EU zatvorila svoje granice

U očekivanju zatvaranja šengenskih granica u utorak u podne, neke članice Europske unije već su zatvorile unutarnje granice u sklopu mjera protiv pandemije koronavirusa, najveće svjetske zdravstvene krize kojoj je zasad teško predvidjeti trajanje i posljedice po svjetsko gospodarstvo.

Pandemija je usmrtila više od 7.000 ljudi u svijetu na gotovo 176.000 potvrđenih zaraženih, prema podacima objavljenima do ponedjeljka navečer.

Nakon Kine, koja ima najveći broj smrti – 3.213, Europa je sada žarište epidemije s više od 2000 mrtvih, uglavnom u Italiji.

Očekuje se da u podne Europska unija zatvori svoje vanjske granice na 30 dana što govori da je ozbiljno shvatila upozorenja da se svijet samo u zajedništvu može boriti protiv “najveće svjetske sanitarne krize našeg doba”, kako ju je nazvala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

“Ne možete se boriti protiv vatre s povezom preko očiju”, a takva je situacija ako ne znate tko je zaražen, kritizirao je države direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus i poručio “Imamo jednostavnu poruku za sve zemlje: testirajte, testirajte, testirajte”.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa