MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Evo šta omiljeno godišnje doba govori o nama

Ne postoji puno istraživanja koja se bave uticajem godišnjih doba na psihu, međutim temperatura i količina svjetlosti i te kako imaju svoj udio u ponašanju i promjenama raspoloženja.

Vjeruje se da su osobe rođene tokom proljećnih i ljetnjih mjeseci veselog duha i promjenljivog raspoloženja, te da su više sklone oscilacijama. Sa druge strane, smatra se da su zimska i jesenja djeca manje razdražljiva.

Za hladne mjesece, kada su dani kraći, vezuje se sezonski afektivni poremećaj, odnosno zimski bluz. Početak proljeća, pak, u život velikog broja ljudi unosi radost i poletnost. Ukoliko vas je zainteresovala ova tema, ostanite sa nama i u nastavku.

Vedri i sunčani dani uglavnom nam izmame dobro raspoloženje i energiju, dok, nasuprot tome, sivi i hladni dani mogu da nas umrtve i demotivišu. Razlog je jednostavan, a glasi da manjak svjetlosti ponekad dovodi do lučenja hormona koji izazivaju letargiju.

Stoga, veoma je važno da što više vremena provode na suncu kada ga ima. U redovima koji slijede otkrijte šta omiljeno godišnje doba govori o vama.

Proljeće

Proljeće donosi poboljšanje vremena, dani su sve duži, a priroda zelenija. Ukoliko je baš ono vaše omiljeno godišnje doba, to znači da volite nove početke i žudite za novim iskustvima.

Ljeto

Sa druge strane, ljeto donosi vedre, sunčane dane i kasni zalazak sunca, te ako je ono vaš izbor, to govori da volite izlaske i aktivan život. Ljetnji mjeseci su kao stvoreni za boravak na otvorenom i putovanja, a ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, vi ste druželjubiva i ekstrovertna osoba.

Jesen

Engleska spisateljica poznata pod pseudonimom Džordž Eliot posvetila je stihove ovom godišnjem dobu, u koje je utkala puno ljubavi.

Iako se počeci uglavnom vezuju za proljeće, za neke osobe jesen predstavlja pravi trenutak za promjenu i osvrt na urađeno, kako bi se napravili planovi za novu godinu.

Zima

Ukoliko se radujete niskim temperaturama i ušuškanim momentima, vjerovatno ste introvertna osoba, koja uživa da provodi vrijeme kod kuće. Topao džemper ili ćebe i ukusan napitak čine vašu dobitnu kombinaciju.

Promjene godišnjih doba mogu da utiču na to kako ćemo misliti, osjećati i ponašati se. Međutim, one su uslovljene i iskustvima iz djetinjstva, te drugim faktorima. Ako ste kao dijete ljeti puno vremena provodili na otvorenom, vjerovatno volite ljeto i sada kao odrasli.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa