MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Evropska unija donirala vrijednu opremu za potrebe MUP-a USK

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija (EU), Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uručila je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) donaciju u vidu opreme koja im je neophodna u svakodnevnom obavljanju posla.
U sklopu ove donacije, policijskim službenicima u USK uručeno je 35 radio-uređaja i laringofona u vrijednosti 41.775 KM i 15 etilometara sa pripadajućim printerima u vrijednosti 31.035 KM, te 45 računara i projektor, ukupne vrijednosti 47.455 KM.
IOM koordinator za migracijsku situaciju u USK Vladimir Mitkovski spomenutu opremu uručio je komandiru Jedinice za specijalističku podršku pri MUP-u USK Avrudinu Muminoviću.

– Vrijedna donacija Evropske unije u opremi koju je Uprava policije MUP-a USK danas primila, predstavlja izuzetan doprinos u radu policije USK na uspostavljanju sigurnosti na području našeg kantona, kako za građane USK-a, tako i svih onih lica koja privremeno borave ili su u tranzitu preko Bosne i Hercegovine – rekao je, zim povodom, policijski komesar MUP-a USK Mujo Koričić.

Istovremeno, iskazao je zahvalnost donatoru kao i IOM-u koji su prepoznali važnu ulogu policije u rješavanju problema migracija u BiH, te izrazio očekivanje da će Evropska unija, kao i IOM, i u idućoj godini aktivno podržavati MUPUSK u svim aktivnostima koje su u vezi sa pitanjem migracija.
Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), saopćeno je iz IOM-a.

Krajina.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa