MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Evropsko prvenstvo u nogometu odgođeno za ljeto 2021. godine

Evropsko prvenstvo u nogometu igrat će se idućeg ljeta! Tačnije u periodu od 11. juna do 11. jula 2021. godine.To je zvanična odluka Unije evropskih nogometnih federacija (UEFA) koja je donesena na današnjem sastanku.

Vijest je i prije službene objave “procurila” zahvaljujući službenom Twitter profilu Nogometnog saveza Norveške.

Evropsko prvenstvo trebalo je biti održano od 12. juna do 12. jula u 12 gradova širom Starog kontinenta povodom proslave 60 godina UEFA-e, no zbog pandemije koronavirusa moralo je biti odgođeno.

Čelnici UEFA-e su danas na videokonferenciji razgovarali sa čelnicima svih 55 saveza, na kojoj su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji.

Svi su se složili kako je odigravanje Eura ovog ljeta bilo nemoguće izvesti s obzirom na to da su skoro sve lige u Evropi prekinute zbog straha od koronavirusa te je novi termin Eura bio neizbježan.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će kroz baraž, koji je također pomjeren, pokušati izboriti plasman na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Sjeverne Irske, a u eventualnom finalu bi se susreli s boljim iz duela Slovačka – Republika Irska.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa