MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Federalna inspekcija najavila pojačane kontrole, evo u kojem periodu

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH za 2024. godinu.

Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su s pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 4. marta, dok će im se ostali inspektori priključiti od 11. marta.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih inspekcijskih tijela, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u Federaciji BiH za razdoblje mart – august 2024. godine“.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Pojačani nadzori obavljat će se do 25. augusta ove godine, saopšteno je iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Izvor: R SARAJEVO

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa