MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POČELE ISPLATE NOVČANIH PODRŠKI ZA DRUGI KVARTAL

 Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da su obrađeni zahtjevi za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za II kvartal ove godine za devet kantona koji su dostavili neophodnu dokumentaciju.

Službenici Ministarstva rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

“Shodno našoj najavi s kraja drugog kvartala da ćemo pristigle zahtjeve obraditi u što kraćem roku, mogu potvrditi da službenici Ministarstva već rade na unosu podataka s ciljem isplate novčanih podrški našim poljoprivrednim proizvođačima. S obzirom da je pred poljoprivrednim proizvođačima jesenja sjetva, pravovremena isplata sredstava će im omogućiti adekvatnu pripremu i planiranje sjetve”, kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Kemal Hrnjić.

Pored toga, u toku su obrade zahtjeva i za isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnje koje su kantonalna ministarstva, nadležna za poslove poljoprivrede, obradila i dostavila resornom federalnom ministarstvu kao i obrada više od 3.000 pristiglih zahtjeva po Modelu podrške ruralnom razvoju za 2023. godinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Izvor: RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa