MARKETING

FIFA na pragu skandalozne odluke: Svjetsko prvenstvo u Kataru neće početi 21. novembra

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru je ostalo 102 dana, a FIFA je na pragu odluke koja bi predstavljala pravi presedan i, slobodno se može reći – skandal, kada je najveće nogometno takmičenje u pitanju.

Svjetsko prvenstvo u Kataru je planirano da se održi u periodu od 21. novembra do 18. decembra, no čini se da će se taj plan promijeniti.

Naime, FIFA je spremna pomaknuti početak Svjetskog prvenstva za jedan dan kako bi domaćin Katar igrao prvi, objavio je ugledni The Athletic.

Prema sadašnjem rasporedu, prvenstvo bi 21. novembra otvorili Senegal i Nizozemska u 13 sati, a kasnije tog dana u 19 sati bi igrali Katar i Ekvador.

No, iako su Katarani još u decembru 2010. godine saznali da će biti domaćini, skoro 12 godina kasnije su se sjetili zatražili da kao domaćini trebaju otvoriti takmičenje, a čini se da će im FIFA to dozvoliti, pa čak i po cijenu pomjeranja Svjetskog prvenstva.

Naime, čelnici FIFA-a planiraju pomaknuti početak takmičenja na 20. novembar kada bi u 19 sati igrali Katar i Ekvador, a dan kasnije bi se igrale utakmice koje su i bile na rasporedu za 21. novembar (Senegal – Nizozemska, Engleska – Iran i SAD – Vels).

Ova informacija je naišla na žestoko neodobravanje u javnosti, a posebno se to odnosi na navijače koji dolaze iz dalekog Ekvadora, a koji su već rezervisali letove i smještaj u kataru planirajući da je njihov prvi duel na rasporedu 21. novembra.

Da bi se donijela odluka, za nju moraju glasati posebno FIFA-ino tijelo koje čine predsjednik Gianni Infantino, te predsjednici svih šest konfederacija (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC i OFC).

Zvanična objava rezultata glasanja bi se trebala desiti u narednim danima.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo