MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Fotografija Tita među najpopularnijim koloriziranim u 2022. godini, mnoge je osvojio izgledom

Fotografije iz prošlosti su bitan dokaz i istovremeno uspomena na neka druga vremena i ljude koje su u njemu živjeli. Današnja tehnologija omogućava nam da brojne crno-bijele fotografije i zažive, što je slučaj i s onom Josipa Broza Tita.

Instagram stranica History in Color koju prati preko milion ljudi, na svom profilu dijeli fotografije iz prošlosti u boji.

Kako se bliži kraj godine, počeli su dijeliti popis objava koje su prikupile najviše lajkova tokom 2022. a tu se našla i ona predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, na kojoj je tada pozirao s naočalama.

Iako Tito izgleda kao maneken, to se ne slaže s okolnostima u kojima se nalazio na fotografiji. Stranica navodi kako je fotografija predsjednika koji je nekadašnjom zemljom vladao u periodu od 1953. do 1980. godine, snimljena 1928. godine, kada je uhapšen zbog komunističkih aktivnosti.

Tada je imao 36 godina.

Svejedno, izgled jugoslavenskog predsjednika oduševio je stranu javnost, a neki su primijetili i kako njegov stil podsjeća na likove iz serije “Peaky Blinders” te čak i predlagali ko bi mu idealno pristajao da ga odlumi u filmu.

“Mislim da bi njegov lik odlično pristajao Johnnyju Deppu”, zaključio je neko u komentarima.

Kolorizirani prikaz Tita potpisuje digitalni stručnjak Julius Backman Jaaskelainen, a na spomenutoj stranici je ranije ove godine prikupio 27,9 hiljada lajkova te se tako našao na 12. mjestu najpopularnijih ovogodišnjih objava.

Ove godine su se, podsjećamo, navršile 42 godine od smrti Tita, no sjećanje na njega još uvijek nije izblijedilo, a njegov lik i djelo još uvijek se spominju – kako u političkim, tako i u svakodnevnim društvenim tokovima.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa