Futsal Zmajevi danas igraju najbitniji meč Evropskog prvenstva

Futsal reprezentativci BiH danas će igrati svoj drugi meč na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj, i to protiv selekcije Gruzije.

Zmajeve čeka izuzetno težak zadatak da ostvare prvi pozitivan rezultat u svom debitantskom nastupu na jednom velikom takmičenju, a selekcija Gruzije je prema prikazanom do sada izuzetno težak orah.

Gruzijci su u prvoj utakmici nakon velikog preokreta savladali Azerbejdžan sa 3:2 nakon što su gubili 2:0 i puni samopouzdanja dočekuju Zmajeve.

“Znamo da je nama najznačajnija utakmica ona protiv Gruzije” rekao je Nermin Kahvedžić u pripremi za ovaj meč i dodao:

“Oni imaju pet-šest Brazilaca koji su odlični igrači. Broj 10, Rominho, koji je odliča u igri jedan na jedan. Na to ćemo morati posebno paziti, imaju odličnog pivota Elisandra i Tallesa, koji im je okosnica ekipe”, rekao je Kahvedžić, koji se nada da će Bosna i Hercegovina uspjeti izvući povoljan rezultat iz naredne utakmice.

S druge strane, futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine dobro su se spremili, što je uoči meča podcrtao i selektor Ivo Krezo.

„Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španjolskom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo“, rekao je selektor Krezo.

Utakmica između futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine i Gruzije počinje u 17:30h.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo