MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Gimnazijalci održali prezentaciju na temu “Aktivni sportisti u pasivnom gradu“

Učenici JU “Gimnazija” iz Velike Kladuše danas su organizirali prezentaciju na temu “Aktivni sportisti u pasivnom gradu“ kako bi ukazali na više problema vezanih za ovu temu, prvenstveno nemogućnost bavljenja sportom zbog loših uslova i manjka sluha nadležnih za stanje u kojem se trenutno nalazi velikokladuški sport.

U konstruktivnom dijalogu razmijenjena su mišljenja i ideje u cilju iznalaženja rješenja koja bi pomogla u rješavanju ovog problema. Nebriga za sport je, kako kažu, posljedično dovela do gašenja velikog broja sportskih kolektiva te odlazak talentiranih mladih sportista u druge općine.

Moderatorice događaja, Ella Omeragić i Hanna Miljković prezentirale su niz planiranih aktivnosti i sportskih događaja koji će imati za cilj podizanje svijesti o važnosti ulaganja u sport i kakav uticaj bavljenje sportom ima na psihomotorni razvoj djece i mladih.
Tako će sutra sa početkom od 8 sati biti održan nogometni turnir u Gradskoj sportskoj dvorani, a prikupljena sredstva će biti uložena u obnovu neuslovnog srednjoškolskog igrališta. Pored toga, nakon mjeseca ramazana je planirano organiziranje još nekoliko takmičenja koja će obuhvatiti više sportova uz učešće većeg broja mladih. Krajnji cilj je jasan, pokušati animirati mlade da se više bave sportom i time “natjeraju” nadležne da rade na zaživljavanju sporta u Velikoj Kladuši.

Zaključak današnje prezentacije je da mladi u Velikoj Kladuši nemaju alternativu te će vlastitim angažmanom mijenjati stvari nabolje i biti pokretač promjena u lokalnoj zajednici.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa