MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Glavni akter snimka o maliverzacijama oko unutarstranački izbora Asim Sarajlić, podnio ostavke na sve stranačke funkcije

Asim Sarajlić, glavni akter korupcijske afere u kojoj se javlja kao prvi do svog stranačkog predsjednika Bakira Izetbegovića, podnio je ostavke na sve funkcije unutar Stranke demokratske akcije, potvrđeno je danas.

Očekuje se da će se o njegovoj ostavci raspravljati, odnosno da će biti potvrđena na sutrašnjem Kolegiju Stranke demokratske akcije (SDA).

Pojedini BH portali objavili su  sadržaj njegovog pisma o ostavkama u kojem navodi da  je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Naglasio je da je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je, naime, snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu.

Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je upravo Sarajlić. Na snimku se jasno čuje i dogovor za “kupovinu” glasa jednog od delegata na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka sarajevske SDA najava je velike afere koja otvara mnoga pitanja.

Sarajlić je na posljednjem Kongresu SDA, održanom u septembru 2019., izabran na funkcije predsjednika Kadrovske komisije i potpredsjednika SDA. 

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa