MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Goran Čerkez najavio popuštanje mjera u FBiH za starije osobe i mlađe od 18 godina

Ublažavanje mjera koje se predviđa neće značiti povratak života kakav je nekad bio, kazano je na konferenciji za medije Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH.Pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez kazao je kako su uspjeli iskontrolisati pandemiju, ali da najavljeno ublažavanje mjera ne znači povratak na stari način života.

“Jasno moramo reći da ćemo još duži period živjeti pod određenim restrikcijama. Sve ono što ublažavamo ne eliminira ličnu zaštitu. Još dugo ćemo nositi maske i rukavice, morati se ponašati odgovorno, držati distancu”, kazao je Čerkez.

Kazao je kako će mjere o kojima se razmišlja olakšati život građanima.

“Razmatramo sedmični izlazak osobama treće dobi i mlađim osobama. Vidjet ćemo kada i koliko. Sve mjere koje budemo uvodili radit ćemo na period od 15 dana da možemo pratiti efekte”, izjavio je on te naveo kako se razmišlja i o dopuštanju rada manjim obrtima koji nemaju veći broj radnika.

Odluka o mogućem popuštanju mjera za navedene kategorije moguća je od sljedeće sedmice. Ipak, treba naglasiti da to umnogome zavisi od razvoja epidemiološke situacije.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa