MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Goran se starao o napuštenim psima, a onda se objesio jer su mu prijetili

Naime, devetnaestogodišnjak iz Prnjavora, kako se saznaje, više nije mogao da izdrži prijetnje komšija, policije i insepkcije da će mu oduzeti pse koje je brižno čuvao od smrti i gladi, te se prekjuče objesio.

Vijest o ovoj tragediji uveliko se deli na društvenim mrežama, a sama organizacija za zaštitu životinja iz Banjaluke “Wag Wag”, sa kojom je mladić sarađivao, potvrdila je to na svom Fejsbuk profilu, dok su za Blic objasnili kako je do same tragedije došlo, šta joj je sve prethodilo, kao i šta je bio okidač koji je naveo mladog Gorana da se odluči na ovakav tragičan potez.

– Goran Karanović je bio mladić od 19 godina. Sarađivali smo sa njim tako što je Goran obezbjeđivao smještaj svim potrebnim psima, dok smo mu mi pomagali oko hrane i svih drugih propratnih stvari, jer se mi prvenstveno bavimo edukacijom. U svom dvorištu je imao oko 50 pasa, a problem je nastao kada su njegove komšije počele da mu prijete policijom i inspekcijom, i da se žale na buku, iako ničega sličnog nije bilo. On je životinje čuvao u svom dvorištu na selu, prve komšije nisu jako blizu njemu, životinje nisu stvarale problem, a najviše je cjelokupna situacija smetala komšiji iz Austrije koji je ovdje dolazio dva puta godišnje, i koji je od njega podosta udaljen – objašnjava za Blic Anđela Španović, predsjednica udruženja “Wag Wag”.

Kako predsjednica udruženja ističe, ništa nije nagovještavalo da će se Goran na kraju odlučiti za takav tragičan korak, barem kada je sa njom razgovarao, dok je svojoj majci veče pred samoubistvo kazao: “Mama, ja neću preživjeti sutrašnji dan.”.

– Goran se ubio prekjuče naveče. Bilo je kasno. Roditelji i porodica su jako potreseni i ne vjeruju šta ih je snašlo. On je inače živio sa sestrom, ocem i majkom. Komšije koje, kako se priča, imaju veze u policiji, nisu mu dale mira i pokazalo se još jednom da su takve veze jače od zakona – ističe predsjednica udruženja.

Komšije pucale na Gorana

Da je maltretiranje od strane komšija koje je mladić doživljavao već više mjeseci bilo neizdrživo, govori i to da su prije mjesec i po dana pucali na Gorana, a nakon čega su prošli nekažnjeno.

– Komšije su prije mjesec i po dana pucale ptičarkom na Gorana. On ih je prijavio, ali to nije dobilo nikakav epilog. Zakon se na Gogiju mogao izgleda prekršiti – zaključuje Anđela Španović za Blic.

Kada je riječ o psima koji su sada ostali bez svog staratelja, predsjednica naglašava kako će svi oni biti udomljeni, te da već rade na tome.

– Vjerujte mi, ja sam otkada se ova tragedija dogodila 24 sata dnevno na telefonu. Zovu me ljudi i iz zemlje i inostranstva. Nadam se da ćemo u što kraćem roku pronaći dom za nesrećne pse i da će se to dogoditi kroz dvije nedjelje – priča ona.

Sahrana tragično nastradalog momka obaviće se danas u njegovom rodnom selu, u Prnjavoru, dok će se u centru Banjaluke, kako navodi predsjednica udruženja, okupiti građani u 13 sati i održati minut ćutanja za mladog humanitarca velikog srca Gorana Karanovića, te poziva sve koji su u mogućnosti da istom prisustvuju.

Majka optužila komšije za smrt sina

– Oni su zlotvori, mog su Gorana otjerali u smrt, zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe – rekla je juče za Srpskainfo Zora Karanović iz sela Štivor kod Prnjavora, Goranova majka.

– On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, liječio i čuvao, bez ikakve materijale koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lijekove i hranu – priča neutješna majka za Srpskainfo.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa