MARKETING

Grad Beograd prihvatio Piksijevu inicijativu da Ivica Osim dobije ulicu u glavnom gradu Srbije

Legendarni jugoslovenski nogometaš Dragan Stojković Piksi je jučer u Sarajevu prisustvovao sahrani Ivice Osima, a tom prilikom je najavio da će legendarni Švabo dobiti ulicu u Beogradu.

“Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima Grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestolnici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom stručnjaku odužiti na adekvatan način”, poručio je Piksi.

Ubrzo je stigla i potvrda iz Beograda i to od zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića.

“Selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi predložio je da legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim dobije ulicu u Beogradu zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad. Piksi mi je ovaj prijedlog izložio u razgovoru koji smo vodili prije njegovog puta u Sarajevo. Grad Beograd prihvata Piksijev prijedlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim proteknu tri godine od njegove smrti. Odluka će biti donesena u međuvremenu”, poručio je Vesić.

Podjsetimo, Ivica Osim je preminuo 1. maja u 81. godini u austrijskom Grazu, a sahranjen je 14. maja na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo