MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Gradonačelnik Venecije sada moli turiste da dođu čim se otvore granice

Venecija se godinama žalila na veliki broj turista i ekološke posljedice s tim u vezi, ali sada kada turizam miruje, gradonačelnik moli turiste iz cijelog svijeta da dođu u ovaj italijanski grad.

“Svi koji budu mogli putovati u narednim mjesecima poručujem – dođite u Veneciju”, rekao je Luigi Brugnaro. Grad radi na ponovnom otvaranju plaža, a međunarodni filmski festival će se održati u septembru prema planu.

Brugnaro je predstavio dokument koji je potpisalo 65 udruženja. U njemu pozivaju Vladu u Rimu da pruži jasne smjernice o tome kako hoteli mogu ponovo početi raditi.

Venecija je u potpunosti zavisna od turizma. Grad je trenutno potpuno prazan zbog strogih ograničenja i ograničenja putovanja koja vrijede širom Italije, Evrope i ostatka svijeta. Regija Veneto, s Lombardijom u Italiji, bila je jedna od regija koja je najviše pogođena koronavirusom.

“Više ne možemo priuštiti da zaustavimo jednu od najvažnijih industrijskih lokomotiva”, rekao je Brugnaro i dodao da se Venecija suočava sa “socijalnom bombom”.

Koliko dugo će se trenutna ograničenja putovanja i dalje primjenjivati ​​na posjetioce iz inostranstva, nije jasno, pogotovo jer su mnogi građani iz drugih zemalja savjetovani da ne putuju u inozemstvo.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa