MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Granična policija BiH: 98 kadeta stekli uslove za čin policajca

Jedanaesta klasa kadeta Granične policije Bosne i Hercegovine položila je zakletvu u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu. Ukupno 98 kadeta stekli su uslove za čin policajac, a najbolji među njima je Vanja Vuković Zubac.

“Za nas je od neprocjenjivog značaja zapošljavanje mladih ljudi. Policijski posao je poziv koji zahtjeva mnogo odricanja. Samo zadovoljan policajac može adekvatno obavljati svoj posao i služiti građanima. Ne samo da se ovim jačaju kapaciteti Granične policije, nego smo dobili mlade ljude sa stalnim zaposlenjem. Od vas očekujem iznimnu posvećenost profesiji koju ste odabrali”, rekao je direktor Granične policije BiH, Mirko Kuprešaković.

Johann Sattler, ambasador EU u BiH čestitao je kadetima stupanje na dužnost i dodao da je finansiranju EU školovanja kadeta Granične policije BiH još jedan pokazatelj snažne odluke da pomognu BiH u borbi sa migracijama.

“Vi ćete doprinijeti suzbijanju nelegalnih migracija, krijumčarenja. Sada smo ušli u period gdje se naša pažnja preusmjerila na planiranje i uspostavljanje odgovarajućih sistema za upravljanje migracijama u BiH. Ovo je još jedan primjer da smo zajedno jači. BiH je napravila u posljednjim godinama značajan iskorak kada je riječ o čuvanju granica”, rekao je Sattler.

Dodali su i da je sljedeći korak uspostavljanje saradnje sa Frontexom, sa kojim su već započeti pregovori.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa