MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hadžibegić: Potez Kolašinca pokazuje duh tima i ulijeva mi nadu

Selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić objavio je informaciju da će Sead Kolašinac doći na okupljanje Zmajeva, iako zbog povrede mišića gotovo izvjesno neće igrati mečeve protiv Islanda i Slovačke.

Kolašinac je povredu zadobio u posljednjem meču Marseillea protiv Strasbourga, kada je šepajući napustio teren, a izvjesno je da neće igrati naredne mečeve za Zmajeve.

Ipak, doći će s ekipom na okupljanje i bit će im podrška u ova dva susreta, a ukoliko se desi neko čudo, onda bi mogao i zaigrati za našu selekciju. Potvrdio je to selektor Faruk Hadžibegić.

“U dogovoru sa našim igračem, Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci.

Po njegovom dolasku, naša ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede.

Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima.

Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu”, napisao je Hadžibegić.

Podsjetimo, naša selekcija 23. marta u Zenici dočekuje Island, a tri dana kasnije gostujemo Slovačkoj.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa