MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh osvojivši u ukupnom plasmanu naših takmičara visoko četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Seniorski tim koji su činili Željko Lončar, Redžep Čaušević i Mirfat Hašić takmičio se u kategoriji muških frizura osvojivši sa svojim kreacijama u disciplini Skin Fade Cut u ukupnom poretku četvrto mjesto, dok je samostalni rad Redžepa Čauševića osvojio peto mjesto na ovom najprestižnijem takmičenju na svijetu koje organizira krovna svjetska organizacija frizera OMC Hairworld, objavio je Savez frizera.

Također, historijski uspjeh u juniorskoj kategoriji ostvario je Haris Alagić osvojivši četvrto mjesto sa kreacijom ženske frizure u disciplini Prestige Bridal.

Predsjednik Saveza frizera u BiH Sanin Fazlić koji je putovao u Pariz kao dio stručnog tima, smatra da je ovo ogroman uspjeh za bh. frizerstvo i velika promocija Bosne i Hercegovine na jednoj ovako velikoj pozornici mode kakva je Svjetsko prvenstvo frizera u Parizu.

“S obzirom na cjelokupnu situaciju i okolnosti u kojima smo otišli na Svjetsko prvenstvo, ponosan sam da je naš tim ostvario ovako veliki rezultat. A najviše sam ponosan jer se zastava naše zemlje vijorila u Parizu koji je ovih dana bio svjetski centar mode i frizerstva. Čestitam našoj ekipi i ovo će nam zasigurno biti motivacija za još bolje rezultate”, poručio je Fazlić.

Tim takmičara koji je predstavljao našu zemlju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri frizera brojao je sedam članova koji su plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarili rezultatima postignutim na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara održanom u Cazinu.

Naši reprezentativci, seniorski i juniorski tim, takmičio se u više različitih kategorija i disciplina. Amna Bašić i Snježana Bodulović iz seniorskog tima u kategoriji ženskih frizura radile su i predstavile svoje kreacije u disciplinama Fashion Gala Style i Fashion Bridal Style.

U kategoriji muških frizura kao seniori takmičili su se Mirfet Hašić, Redžep Čaušević i Željko Lončar i to u disciplinama Classic Fade Cut i Skin Fade Cut, dok su juniorski tim Reprezentacije činili Haris Alagić u kategoriji ženskih frizura Fashion Bridal i Ivan Miloš u muškoj kategoriji i disciplini Fashion Cut.

Stručni tim Reprezentacije bio je sastavljen od trenera Adise Ahmetović i Seada Babića, Sanina Fazlića kao predsjednika Saveza frizera u BiH i Stipe Filipovića kao delegata na OMC World Cupu ispred Saveza.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa