MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hoće li biti preslagivanja većine u velikokladuškom Vijeću

Mandat aktualnom sazivu velikokladuškog OV traje do oktobra ove godine, a s obzirom na uglavnom neproduktivan rad sve vrijeme mandata, ne postojanje definirane većine, ovaj saziv se zajedno sa prošlim, može ocijeniti i kao najneproduktivniji u posljednjih dvadeset godina. Ono što interesira građane Velike Kladuše jeste da li će do lokalnih izbora biti održana ijedna sjednica vijeća. Po odnosu snaga i otkazivanja poslušnosti pojedinih vijećnika Laburističke stranke, postoje dva scenarija.

Jedan je da se do izbora ne održi nijedna sjednica zbog promjene odnosa snaga u korist opozicije, a drugi scenarij je da opozicione stranke sazovu sjednicu i po hitnom postupku smijene rukovodstvo Vijeća i Skupštine javnih preduzeća kojima je općina osnivač, što je preduvjet za imenovanje novih Nadzornih odbora. Ono što je izvjesno jeste da se nakon izlaska iz Laburističke stranke trojice visokih dužnosnika, sve više govori i o sličnom koraku određenog broja vijećnika.

Dok se dešavaju ova politička previranja, tek se jučer oglasila predsjednica Laburista i rekla šta misli o dojučerašnjim saradnicima, najviše koristeći riječi VIRUS IZDAJA, koja je malo izmjenjena u odnosu na uobičajenu IZDAJNIK, koja je postala sintagma za sve one koji se ne slažu sa njenim pogledima i vođenjem politike.

Iako smo to očekivali, Općinski načelnik se još nije oglasio po pitanju nedavne prodaje imovine Agrokomerca, a  svemu ovome nije se oglasilo ni Udruženje za zaštitu nezaposlenih dioničara, koje je za svoje „aktivnosti“ na zaštiti prava dioničara i imovine Agrokomerca nagrađeno za četiri godine sa 900 000 KM, naših budžetskih para. Da ne bismo bili patetični i licemjerni, imovinu je vjerovatno davno trebalo prodati onima koji će otvoriti nova radna mjesta i stvarati novu vrijednost. Dugi niz godina je od strane Fikreta Abdića postojala svojevrsna zabrana svim njegovim pristalicama da ovakvu imovinu kupuju, jer je njegovo načelo bilo da je to „imovina radnika“. Sada kad su u pitanju vjerovatno neke lične relacije, pa sad  postoji zabrana da se o ovome uopće govori. Niko se od pristalica Laburista o ovome ne oglašava, kao ni privatno Udruženje čije će rukovodstvo kad tad morati nekome podnijeti izvještaj o utrošku sredstava.

U nedostatku konkretnih aktivnosti na poboljšanju ambijenta na području općine, iz Kabineta nas bombardiraju sa  projektima tipa „I.N.G.R.I.D. Razvoj energetski učinkovitih mreža gradova i općina u prekograničnom području“ u koji je ušla općina Velika Kladuša, za koji vjerovatno ni sami aplikanti ne znaju o čemu se konkretno radi.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa