MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hrvatska: Objavljeno koliko bi trebao trajati vojni rok i kako će izgledati

Poznato je koliko bi trebao trajati obavezni vojni rok u Hrvatskoj, kao i u koja četiri grada će se služiti i kako će on izgledati.

Ponovni obavezni vojni rok bi trebao trajati tri mjeseca te bi se trebao služiti u Požegi, Sinju, Puli i Bjelovaru. Kako piše Jutarnji list, u vojnim krugovima smatraju da su tri mjeseca dovoljna, a naglasak bi bio na fizičkoj pripremi te savladavanju osnovnih vojnih vještina.

Oni koji bi služili vojni rok bili bi obučeni za strijelca, tj. prošli bi kroz osnove korištenja pješačkog naoružanja. Procjena je da bi godišnje na raspolaganju trebalo biti 17.000 mladića, a da će njih 15.000 završiti vojno osposobljavanje.

Ostali bi bili na civilnom služenju vojnog roka zbog prigovora savjesti ili će biti zdravstveno nesposobni za vojnu službu. Sagovornici Jutarnjeg lista smatraju da tromjesečna vojna obuka neće utjecati na redovno pohađanje fakulteta.

Obavezno služenje vojnog roka u Hrvatskoj je ukinuto 2008. godine, a očekuje se da će se vratiti iduće godine. O povratku obaveznog vojnog roka razmišlja se i u Srbiji.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa