MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hrvatska: Stigla promjena vremena, obilne snježne padavine već stvaraju problem vozačima

U Hrvatsku je stigla najavljivana promjena vremena koja je sa sobom već donosi niz problema građanima, posebno onima koji se upute na putovanje zbog obilnog snijega koji već pada kod naših zapadnih susjeda.

Shodno prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Hrvatske, stigla je očekivana promjena vremena, sedmicu pred nama obilježit će kiša i snijeg, a obilni snijeg već pada u Gorju.

Autoceste su zavejane, a snijeg pada i u dijelovima unutrašnjosti – Međimurju, Zagorju, Samoboru…

Danas će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno oblačno, mjestimično s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske, pa se shodno tome očekuju obilne padavine.

S obzirom da se i narednih dana očekuju identične vremenske prilike, građanima – prvenstveno vozačima – se savjetuje oprez zbog moguće poledice i formiranja snježnog pokrivača na cestama. Na fotografijama koje su zabilježile kamere HAK-a vidimo da je na pojedinim saobraćajnicama već formiran snježni pokrivač.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa