MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Humanitarni koncert: Svi za Aidu

Sjajna atmosfera bila je sinoć u Gradskoj sportskoj dvorani gdje je održan humanitarni koncert u organizaciji MZ Podzvizd i Hake Obića za mladu Aidu Dizdarević. Aida je dvanaestogodišnjakinja koja ima cistu na mozgu, a pojavila se prije nekoliko godina, te prouzrokovala dugotrajne i jake glavobolje i oštetila vid. Za početak njenog liječenja potrebno je bilo skupiti 10 000 eura, što njeni nezaposleni roditelji sami nisu mogli.
Naravno , Krajišnici -poznati po svojoj velikodušnosti, odlučili su pomoći ovoj djevojčici da prebrodi te teške trenutke i da ostatak svog djetinjstva provede zdrava.

Pred Aidom predostoji velika borba a njeni sugrađani pokazali su da su spremni biti tu za nju.
Pored kolačijadi i dobrovoljnih prihoda , sinoćnji koncert bio je još jedan veliki korak u prikupljanju sredstava za njeno liječenje. Prodajom ulaznica za koncert na kojem su nastupali Hasib Murtić, Hako Obić, Mersa Miljković, Arif Galijašević – Bauk, Semir Kordić Korda, Zineta Šakanović, Azemina Balčinović i Mustafa Sejfović prikupljeno je 10.773KM.


Uz veliku borbu njene porodice i sugrađana prikupljeno je dovoljno novca da se pokriju troškovi odlaska u Tursku kao i početka tretmana a Aida sa porodicom već sutra , 03.novembra putuje u Tursku.

Aidi želimo uspješnu borbu i brz oporavak!

Nejra Mustedanagić-Ljubijankić, Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa