MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Husein Kavazović ostaje reisu-l-ulema, ubjedljivo pobijedio Muamera Zukorlića

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH izabrali su Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u našoj zemlji i dijaspori.
Podsjetimo, biralo se između Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, a novi/stari reis je dobio 291 glas u odnosu na Zukorlića koji je osvojio 82 glasa.
Izborno tijelo na zasjedanju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu činila su 373 glasa članova Sabora, Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice, to su osobe koje imaju legitimitet cijele zajednice, BiH, dijaspore (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).

Novi/stari reisu-l-ulema u BiH Husein ef. Kavazović u svom prvom obraćanju medijima nakon reizbora poručio je da je ovo “velika pobjeda Islamske zajednice”.
Reisu-l-ulema je naveo i da će iskoristiti ću ono što je dobro u programima drugih kandidata za platformu razvoja te da će u svom djelovanju podjednako i na isti način gledati svaki dio zajednice od Amerike od Australije.
“Mi živimo i radimo sa drugima i drugim vjerskim zajednicama i trebamo unaprjeđivati odnose i služiti dobru. Islamska zajednica treba da bude na putu dobra, da se suprotstavlja onome što nije dobro, da bude na određeni način korektiv”, istakao je Kavazović.
O procesu izbora je rekao kako je bio transparentan i da su svi imali priliku da se čuje njihov glas.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa