MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša i Bosanski Brod pojačan promet putničkih vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Duga je kolona putničkih vozila, na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Orašje. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (Miljanovci), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, objavio je BIHAMK.

Izvor. R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa