MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

 I ove godine brojni učenici doniraju kosu za djecu oboljelu od raka

Akcija šišanja i darivanja kose “Moja kosa tvoja kosa” održat će se sada već tradicionalno 15. februara kada se obilježava Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. I ove godine brojni su se oglasili da učestvuju u projektu.

Osnovna škola “Behaudin Selmanović” iz sarajevskog naselja Briješće pozvala je ranije sve učenike koji žele da podrže projekat da se prijave.

“Dragi učenici i dragi roditelji koristimo priliku da vas obavijestimo da ćemo ove godine projekat “Moja kosa-tvoja kosa” realizovati u četvrtak 15.2.2024. godine. Projekat podrazumijeva doniranje netretirane, nefarbane kose, dužine 30 cm Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka. Od donirane kose oni prave perike za dječicu koja su privremeno ili trajno ostala bez svoje kose. 15. 2. je Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, pa smo simbolično odabrali taj datum kako bismo realizovali naš projekat. Svaki učenik/ca koji ispunjava navedene uslove i želi podržati projekat, te tako učiniti dobro djelo potrebno je da se prijavi svojoj učiteljici ili razredniku/ci najkasnije do petka 9.2.2024.godine”, navode iz OŠ “Behaudin Selmanović”.

Na kraju su poručili: “Pokažimo svojim djelima da smo ruka podrške onima kojima je to zaista potrebno.”

Također, i srednja strukovna škola Fojnica u Kiseljaku ove godine Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava sa nekoliko sjajnih akcija, a čije održavanje je planirano baš na ovaj važan dan, 15. februara 2024. godine. U njihovim prostorijama od 10:00 do 17:00
Svoj doprinos možete dati kroz doniranje kose, darivanje krvi ili donacijom novih igračaka koje će biti donirane djeci.

“Sjajne priče nas čekaju ovog 15. februara uz veliko zalaganje društvene zajednice, što je ključno za svijest društva i podršku marginaliziranim grupama“, istaknuli su iz “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Svake godine 15. februara obilježava se međunarodni dan djece oboljele od raka. Ovim danom se želi iskazati potreba da se zajedničkim naporima skrene pažnja na potrebe porodica koje imaju djecu oboljelu od malignih bolesti. Kao podrška za obilježavanje ovog dana kreiran je simbol u obliku zlatne vrpce, njome se želi ukazati koliko je dječiji život dragocjen , te nas podsjetiti na male heroje koji se svakodnevno bore.

N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa