Iman Avdić osvojila četiri zlata uz dva državna rekorda na plivačkom mitingu u Rijeci

Talentovana bosanskohercegovačka plivačica Iman Avdić osvojila je četiri zlatne medalje na plivačkom mitingu Victoria-Primorje u hrvatskoj Rijeci.

Proteklog vikenda održan je miting u sklopu hrvatskog Grand Prixa, a učestvovalo je 718 plivača iz 64 kluba. Miting je međunarodnog karaktera i učestvovali su takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske.

Mlada bh. plivačica Iman Avdić osvojila je četiri zlatne medalje i oborila je dva seniorska rekorda BiH u disciplinama 200 metara slobodno i 400 metara mješovito.

Avdić je u Rijeci zajedno s još šest članova Plivačkog kluba Sport Time gdje se sprema za predstojeći četveromeč nacija u Mariboru gdje će braniti boje reprezentacije BiH.

Uz Avdić još sedam članova PK Sport Time izborilo je nastup za reprezentaciju na predstojećem prestižnom takmičenju, a to su Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Maksim Jovanović, Danin Abdičević, Affan Salispahić, Mustafa Jamak i Arian Kadić.

Inače, takmičenje je održano nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, a ove sezone oboren je broj učesnika. Ujedno, bio je to i najveći miting u Hrvatskoj koji je održan na bazenima Kantrida.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo