MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Inicijativa „Kladuša je naša“ nastavlja angažman kroz političku organizaciju

Formiranjem Općinskog odbora Naše stranke, jučer je u Velikoj Kladuši ozvaničeno djelovanje još jednog političkog subjekta na području općine. Inicijativa  „Kladuša je naša“  postala je članica Naše stranke i na taj način najavila svoj politički angažman pripremajući se za lokalne izbore koji će se održati u oktobru iduće godine. Na jučerašnjoj sjednici formiran je Općinski odbor koji broji devet članova na čelu sa Amirom Purićem, dosadašnjim novinarem i nevladinim aktivistom. Samom činu formiranja Općinskog obora prisustvovao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, zastupnica u Skupštini USK Vildana Alibabić, kao i članovi i aktivisti stranke iz drugih gradova. Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, izrazio je optimizam da će Naša stranka postati ozbiljan politički subjekt već na lokalnim izborima u Velikoj Kladuši.

Tokom  obraćanja Purić je istakao da su se odlučili na ovaj potez, jer su jednostavno shvatili da njihove dosadašnje inicijative su prolazile nezapaženo i da će pokušati političkim angažmanom  iskoristiti veliko političko nezadovoljstvo građana Velike Kladuše. „Ovim činom mi nastavljamo raditi na stvaranju političke alternative, odnosno novog programa i novih lica na političkoj sceni lokalne zajednice. To što smo sa Našom strankom našli zajedničke ciljeve, ide u prilog tome jer se radi o najbrže rastućoj stranci u BIH“, rekao je Purić.

U Općinski odbor Naše stranke pored Purića izabrani su:  Aida Ćerimagić i Zlatko Pajazetović, potpredsjednici, Dino Nuhić, Almir Imširović, Dario Kajdić, Denis Kendić, Lejla Zarifović i Anel Pajić, članovi.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa