MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Inovativna pržionica kestena ovih dana u Velikoj Kladuši

Prženi  kesteni su jedna od čari jeseni širom Krajine. Ovih dana u Velikoj Kladuši kesten je uveliko tražen, a zahvaljujući Huseinu Ičanoviću iz Bužima i njegovom izumu ovaj šumski dragulj  je brzo dostupan pržen i oguljen.

Naime, on je prije nekoliko godina osmislio i napravio mobilnu pržionicu kestena koja za sat vremena isprži i do 30 kg svježeg kestena.

Kako kaže, pržionica radi na principu plina i struje. Sirovi kesten nakon sipanja u koš prolazi kroz nekoliko faza, od pripreme te samog procesa prženja u peći na visokoj temperaturi, do guljenja prženog kestena u posebno dizajniranom bubnju. Nakon guljenja kesten se vadi van i nakon toga vizuelno pregleda i odstranjuje crvavi ili oštećeni plod.

Ono što ga također izdvaja od drugih prodavača kestena jeste i to da možete donijeti vaš svježi kesten, koji će Husein u svom izumu za kratko vrijeme pretvoriti u svima omiljenu ukusnu jesenju deliciju.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa