MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Iran i Saudijska Arabija “zakopali ratne sjekire”, dogovorili da neslaganja ostave iza sebe

Nakon višedecenijske napetosti, pa i međusobnih sukoba Iran i Saudijska Arabija konačno su sklopile pakt i obnovili svoje diplomatske odnose od koje će prednosti imati obje strane.

Predstavnici Saudijske Arabije izrazili su želju da njihova regija bude stabilna i sposobna skrbiti se za svoje ljude, pojasnio je saudijski ministar finansija al-Jadaan na konferenciji.

“Iran nudi brojne prilike, a i mi ih nudimo njima, sve dok postoji dobra volja. “Iran je naš prvi komšija, bio je i ostat će stotinama godina. Tako da ne vidim niti jedno pitanje koje bi spriječilo normalizaciju odnosa, unakrsna ulaganja i sve drugo. Sve dok se držimo dogovora ne vidim nikakve prepreke među nama”, rekao je ovaj saudijski ministar.

Iranska je privreda već neko vrijeme pod velikim pritiskom zbog međunarodnih sankcija i mogla bi imati velike koristi od moćnih saudijskih ulaganja.

Sekretar iranskog Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost Ali Shamkhani otići će već sutra na razgovore u Ujedinjene Arapske Emirate, kako bi finalizirali detalje sporazuma.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa