MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Izabrani najljepši mali gradovi na svijetu, među njima i jedan iz Bosne i Hercegovine

Jajce među najljepšim malim gradovima na svijetu..

main image

Anadolija

Postoje mnogi mali gradovi koji usprkos svojoj veličini i dalje nude neodoljiv šarm, sjajnu arhitekturu i prekrasno prirodno okruženje, a nisu toliko prenatrpani turistima.

Putni Kofer, specijalizirani regionalni portal o putovanjima, odabrao je 20 najljepših malih gradova na svijetu koje treba posjetiti u 2023. godini, a među njima se našao i jedan grad iz Bosne i Hercegovine – Jajce.

Od gradova u Japanu, preko Kine, Europe pa sve do Sjedinjenih Američkih Država, Jajce se spominje kao jedno od najzanimljivijih, ali i najpodcjenjenijih mjesta za posjetiti u Bosni i Hercegovini.

„Grad ima dugu i zanimljivu povijest koju možete vidjeti (i osjetiti) u brojnim znamenitostima. Cijelo njegovo područje je bilo naseljeno već u antičkom dobu, ali je vrhunac procvata doživjelo u srednjem vijeku kada je Jajce bilo prijestolnica nezavisnog Bosanskog kraljevstva. Uživajte u prekrasnim prizorima vodopada rijeke Plive u centru grada, posjetite Hram boga Mitrasa, popnite se u Stari grad Jajce i razgledajte katakombe, počastite se tradicionalnim bosanskim jelima kao što su pita ispod sača, jajačka prevrta, bosanski lonac…” – ističu s portala Putni Kofer koji je Jajce svrstao uz bok gradovima kao što su Hallstatt u Austriji, Colmar u Francuskoj, Paraty u Brazilu, Rothenburg ob der Tauber u Njemačkoj…

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo