MARKETING

Izetbegović: Nadam se da sinoćnji sastanak predstavlja kraj nerazumnih blokada

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da je politički sporazum kojeg su sinoć u Briselu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka važan iskorak na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Kako je rekao Izetbegović, principi i obaveze iz Sporazuma predstavljaju mapu puta koji ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

“Oni također osiguravaju bolju funkcionalnost naših institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije.

Dodao je da se nada se da jučerašnji sastanak u Briselu predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu.

“Nadam se i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa. Zahvaljujem se predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu i podršci u usaglašavanju i prihvatanju Sporazuma” dodao je predsjednik SDA.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo