MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Izmijenjen pravilnik Federalnog parlamenta, zastupnici će od sada moći zasjedati online

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su na današnjoj vanrednoj sjednici, održanoj u Domu mladih Centra Skenderija, izmijenili pravilnik omogućivši da se sjednice u vanrednim situacijama održavaju online.Izmjena Poslovnika bila je jedina tačka dnevnog reda. Cilj je bio da se parlamentarcima tog doma omogući da ubuduće, za vrijeme epidemije koronavirusa, zasjedaju online. Svi prisutni su glasali za izmjenu poslovnika.

Parlamentarci su bili obavezani da se prilikom održavanja sjednice pridržavaju socijalne distance, propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuke Kriznog štaba Ministartva zdravstva Kantona Sarajevo.

Naredbom Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo od 3. aprila sjednice entitetskog i državnog parlamenta nisu mogle biti održavane, da bi u međuvremenu zakonodavna tijela bila izuzeta od zabrane okupljanja.

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zakazana je za 8. april i pred delegatima će se naći slične izmjene poslovnika u smislu da im za vrijeme proglašenog stanja prirodne i druge nesreće bude omogućeno online zasjedanje.

Tako će oba doma Parlamenta FBiH moći nesmetano da usvajaju zakone tokom epidemije koronavirusa, a prema svemu sudeći će se pred parlamentarcima još ove sedmice naći mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa