MARKETING

Izrael izveo nove napada na Siriju, gađali mete južno od Damaska

Izraelski avioni navodno su rano jutros izveli niz napada južno od Damaska. Sirijski vojni dužnosnik rekao je državnim medijima da su sistemi protuzračne odbrane uspjeli osujetiti većinu napada, ali da su udari prouzrokovali povredu jednog civila, kao i materijalnu štetu.

Izraelski napadi počeli su oko 4 sata ujutro s nekoliko projektila ispaljenih s Golanske visoravni prema južnom Damasku, javljaju sirijski državni mediji.

Bio je to drugi zračni napad koji se ove sedmice pripisuje Izraelu. U ponedjeljak kasno navečer sirijski državni mediji izvijestili su da su izraelski projektili gađali položaje sirijske vojske također južno od Damaska, uzrokujući materijalnu štetu, ali bez žrtava.

Twitter nalog koji prati izraelsku vojnu aktivnost u Siriji tvrdi da su napadi ciljani na mjesta u predgrađu al-Kiswah, južno od Damaska, i u blizini međunarodnog aerodroma Damask, jugoistočno od grada.

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu također je rekao da su napadi usmjereni na al-Kiswah. Tvrdnje se nisu mogle odmah nezavisno provjeriti.

Iz Izraela nije bilo komentara o udaru, a Tel Aviv inače rijetko objavljuje takve informacije.

Prema sirijskim državnim medijima, izraelski projektili su gađali centralnu Siriju i 13. svibnja, ubivši pet osoba, uključujući jednog civila, i izazvavši požare na poljoprivrednim površinama u tom području.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo