MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Izraelske snage opkolile bolnicu al-Shifa: “Pucaju na svakog ko se kreće”

Izraelska vojska je opkolila bolnicu al-Shifa na sjeveru Gaze uz tvrdnju da bolnicu koriste borci Hamasa za svoje aktivnosti. Bolnica Al Shifa je već bila pod opsadom na početku rata.

Izraelska vojska rekla je da provodi “preciznu operaciju” u bolnici al-Shifa u gradu Gazi, tvrdeći da Hamas koristi medicinsku ustanovu za “provođenje i promicanje terorističkih aktivnosti”.

“Znamo da su se visoki Hamasovi teroristi pregrupirali unutar bolnice al-Shifa i koriste je za komandovanje napadima na Izrael”, rekao je glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari u videu objavljenom na X.

Dodao je da će izraelska vojska provoditi “humanitarne napore” tokom planiranog napada, osiguravajući hranu i vodu, dok je naglasio da “nema obaveze” pacijenata i medicinskog osoblja da evakuiraju bolnicu.

Hamasov vladin medijski ured u Gazi osudio je operaciju, optužujući Izrael za “ratni zločin” tako što je upao u kompleks tenkovima i bespilotnim letjelicama.

Novinari Al Jazeere Arabic javili su da su izraelske snage opkolile bolnicu al-Shifa u gradu Gazi u kojoj se nalaze stotine pacijenata, medicinskog osoblja i raseljenih osoba, također su izvjestili da su izraelske snage otvorile vatru unutar bolnice i da ima mrtvih i ranjenih.

Prema izvještajima u dijelu za operacije bolnice došlo je do požara nakon izraelskog bombardovanja.

Također, novinari Al Jazeere na arapskom javili su da izraelske bespilotne letjelice pucaju na svakoga ko se kreće u četvrti Rimal gdje se nalazi bolnica al-Shifa.

Izraelske snage, koje provode vojnu operaciju na medicinsku ustanovu, uputile su stanovnike Rimala da ostanu u svojim domovima.

Ministarstvo zdravstva Gaze kaže da je oko 30.000 ljudi, uključujući raseljene civile, ranjene pacijente i medicinsko osoblje, zarobljeno unutar medicinskog kompleksa al-Shifa usred izraelskog napada.

U poruci na engleskom na Telegramu, pisalo je da je svako “ko se pokuša pomaknuti na meti snajperskih metaka i kvadrokoptera”.

klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa