MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Jak tajfun pogodio Filipine u danu kada se proslavlja Božić

Tajfun Phanfone pogodio je danas centar Filipina i pokvario obilježavanje Božića stanovnicima te zemlje koji su većinom rimokatolici a zbog nevremena nisu uspjeli da stignu do svojih porodica da proslave praznik ili su bili blokirani u prihvatnim centrima.

U ovom periodu praznika, najvažnijim u godini za zemlju, hiljade Filipinaca ostalo je zarobljeno u svojim kućama zbog jake kiše koja prati tajfun. Tajfun Phanfone sinoć je krajem dana pogodio ostrvo Samar i zatim prešao preko filipinskog arhipelaga krećući se u pravcu zapada.

Do podneva danas po lokalnom vremenu nije prijavljena ni jedna žrtva ali su jaki vjetrovi i nevrijeme izazvali velike štete, uništene su kuće, rušeno je drveće i prekinuta je struja u brojnim gradovima. Druga ostrva su na putu tajfuna i očekuje se da će i ona biti pogođena snažnim vjetrovima i jakom kišon. Tajfun će se sutra ujutru uputiti ka Južnom kineskom moru. Više od 25.000 ljudi koji je trebalo da provedu Badnje veče po gregorijanskom kalendaru sa porodicama i dalje je danas blokirano u lukama zbog prekida saobraćanja trajekata, saopštila je obalska straža.

federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa