MARKETING

Jaka eksplozija kod Beograda, najmanje dvoje mrtvih i 15 ozlijeđenih

NAJMANJE dvije osobe poginule su u eksploziji koja se dogodila oko 14 sati u tvornici oružja u beogradskom naselju Leštane, javlja Telegraf.

Riječ je o radnicima tvornice EDePro u kojoj se proizvode protugradne rakete. Najmanje 15 radnika je ozlijeđeno, a za nekima se i traga.

Čule su se jake detonacije, najavljene nove eksplozije

Jedan radnik ostao je zarobljen, ali su ga vatrogasci uspjeli izvući. Očevici navode da su se u tom dijelu Beograda osjetile snažne detonacije. Nekim mještanima popucala su stakla na prozorima. Policija je najavila nove eksplozije.

Kako javlja Blic, na licu mjesta počele su se okupljati obitelji radnika. Stigao je i Veselin Vesko Milić, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd.

Eksplodiralo je raketno gorivo?

Uzrok eksplozije još nije poznat, no srpski mediji pišu da ju je izazvalo raketno gorivo u pogonu za namjensku industriju. Slična eksplozija u istoj tvornici dogodila se i 2008. godine, kada su ozlijeđena trojica radnika.

Iz tvrtke EDePro su se oglasili priopćenjem.

“Trenutno pružamo pomoć u evakuaciji i pomoći našim zaposlenima. Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijentirani na evakuaciju i pružanje pomoći zaposlenima”, istaknuli su.

Izvor:Index.hr

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo