MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Jakov Milatović u prisustvu regionalnih lidera položio zakletvu za predsjednika Crne Gore

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je danas zakletvu u zgradi parlamenta u Podgorici.

Ceremonija inauguracije počela je u 12 sati, a kako je najavljeno, predsjednica Skupštine Danijela Đurović otvorila je sjednicu pred brojnim zvanicama.

Nakon što je Milatović položio zakletvu održao je inauguracioni govor, čime je označeno njegovo stupanje na dužnost predsjednika Crne Gore.

Milatović je u svom govoru rekao da osjeća posebnu čast i ponos što polaganjem zakletve preuzima dužnost predsjednika.

“Smatram privilegijom, ali i najvećom odgovornošću, što sam dobio priliku da budem na čelu zemlje u kojoj sam rođen, koju beskrajno volim, u čije temelje su životno djelo utkale generacije mojih predaka… I da sam mogao da biram, rodio bih se baš ovdje, na najljepšem parčetu zemlje protkanom viševjekovnom borbom za opstanak, ušuškanom između mora i kamena”, poručio je Milatović.

Naveo je da će inspiraciju na funkciji tražiti u nadahnuću Balšića, Vojislavljevića, Petrovića, antifašističkoj borbi Crne Gore i pragalaštvu postratnih generacija.

“Biću istinski predsjednik svih građana, nezavisno od njihove političke, vjerske i nacionalne pripadnosti ili bilo kog drugog ličnog svojstvu”, kazao je, prenose crnogorske vijesti.

Oko 200 zvanica diplomatskog kora, domaćih i međunarodnih zvaničnika je prisutno na svečanosti, a među njima su i članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović.

Tu je većina predsjednika država zemalja regiona, specijalni izaslanici SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, kao i premijer Bugarske Galab Donev.

Tu je i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Albanije Bajram Begaj, predsjednica Kosova Vjosa Osmani. Takođe i specijalni izaslanici SAD-a, Velike Britanije i Njemačke za Zapadni Balkan Gabriel Escobar, Stewart Peach i Manuel Sarrazin.

Po završetku sjednice, bit će održana ceremonija Svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine. Protokolom je popodne predviđen koktel u Vili Gorica koji priređuje predsjednik Crne Gore sa suprugom.

IZVOR: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa