MARKETING

Janša pred Istražnom komisijom: Slovenija po broju umrlih od KOVID-19 na 12. mjestu u Evropi

Slovenski premijer Janez Janša ponovo je danas odgovarao na pitanja komisije koja istražuje adekvatnost mjera Vlade tokom epidemije u okviru koje se vrši ispitivanje finansijske strane mjera i sumnje na neopravdano ograničavanje prava.

Naime, Istražna komisija, koja na zahtjev opozicije istražuje Vladine mjere vezane za KOVID-19, nastavlja sa ispitivanjem premijera Janeza Janše.

Predsjednik istražne komisije Robert Pavšič rekao je da je Slovenija gora od ostatka Evrope po broju umrlih od KOVID-19.

“Po broju umrlih, s obzirom na redoslijed ove tužne statistike, Slovenija je na istom mjestu kao i nakon vakcinacija. Tako smo zaštićeni. Nismo među prvima, mislim da smo na istom mjestu po vakcinaciji kao i po broju umrlih. Po broju umrlih uzimajući broj infekcija nalazimo se na 12. mjestu u Evropi”, rekao je Janša.

Prema Janšinim riječima, Slovenija je u drugom talasu imala više preminulih zbog broja umrlih u domovima za starije osobe, u koje država nije ulagala iz budžeta 15 godina.

Janša je rekao da je “situacija trenutno ozbiljna, ali ne toliko ozbiljna kao što je bila u jesen 2020. godine“.

“Imamo posla sa varijantom koronavirusa koja je bila drugačija od one koja je bila tada. Ova se brže širi, ali ima manje posljedice. Ali, ne znamo da li je to zbog određene vakcinacije ili zbog prirode samog virusa. Važno je tačno vidjeti da što je veća vakcinacija u nekoj zemlji, to je manji pritisak na bolnice i manje ljudi umire”, rekao je Janša.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo