MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Japan i SAD dogovorili saradnju na pronalasku vakcine protiv COVID-19

Japanski premijer Šinzo Abe i američki predsjednik Donald Tramp dogovorili su blisku saradnju dviju zemalja u pronalasku vakcine i lijekova protiv KOVID-19, kao i u naporima da ojačaju ekonomiju.

Dvojica lidera razgovarali su telefonski u situaciji kada nastoje ponovo pokrenuti poslovne aktivnosti u svojim zemljama.
Glavni sekretar japanske vlade rekao je novinarima da su lideri razmijenili mišljenja o situaciji u vezi s KOVID-19, mjerama za sprečavanje daljnjeg širenja tog virusa, pronalasku lijekova i vakcina, te o koracima za ponovno otvaranje ekonomija Japana i SAD-a.

Dodao je da je japanski premijer predložio razgovor s Trampom.

Japansko ministarstvo zdravstva je, u rijetkom ubrzanom procesu, odobrilo juče antivirusni lijek Remdesivir za liječenje pacijenta oboljelih od KOVID-19. Odobrenje je dato u okviru posebnog brzog postupka samo četiri dana nakon što je kompanija podnijela prijavu.
U Japanu je i dalje na snazi vanredno stanje, koje je produženo ove sedmice do kraja maja, ali nisu provedene stroge restriktivne mjere.
Sjedinjene Države imaju više od 1,2 miliona prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom, a smrtnih slučajeva preko 75.000, dok Japan ima oko 15.500 zaraženih i 580 smrtnih slučajeva.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa