MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Jedan od ličnih pomoćnika Donalda Trumpa testiran pozitivno na koronavirus

Pripadnik američke mornarice koji služi kao jedan od ličnih pomoćnika Donalda Trumpa testiran je pozitivno na koronavirus. Ta vijest je povećala zabrinutost da je američki predsjednik bio izložen zarazi.CNN piše da su pomoćnici Ratne mornarice zapravo pripadnici elitne vojne jedinice koja je posvećena Bijeloj kući i često rade u blizini Trumpa i njegove porodice.
“Trump je bio uznemiren kad je u srijedu obaviješten da je pomoćnik testiran pozitivno”, rekao je anonimni izvor za CNN, dodajući da je ljekar Bijele kuće nakon toga ponovo testirao predsjednika.

Bijela kuća je u saopćenju potvrdila da je jedan od Trumpovih pomoćnika zaražen koronavirusom.

“Predsjednik i potpredsjednik Mike Pompeo su od tada testirani negativno na koronavirus i ostaju u dobrom zdravstvenom stanju”, navedeno je u saopćenju.

Pomoćnici iz Ratne mornarice pomažu Trumpu u mnogo ličnih zadataka. Oni su odgovorni za njegovu hranu i piće ne samo u Zapadnom krilu, već i putuju s njim kada obilazi zemlji ili ide u inostranstvo.Predsjednici su se u prošlosti oslanjali na njih ne samo zbog takvih zadataka već i kao na osobe od povjerenja, jer oni imaju unutrašnji pogled na život predsjednika drugačiji od ostalih.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa