MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Još danas promjenjivo i svježije, a onda ide temperaturni “skok”

Još danas nas u BiH očekuje promjenjivo vrijeme uz nešto niže temperature, a već od sutra bit će osjetno toplije na području čitave države, a lokalno možemo očekivati i ljetne temperature zraka.

Kako stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

“U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C”, stoji u prognozi FHMZ-a.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost.

“U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C”, dodaje se u prognozi FHMZ-a.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme.

“U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C”m navodi se u prognozi.

U ponedjeljak također pretežno sunčano vrijeme.

“Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C”, zaključuje se u prognozi FHMZ-a.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa